Millingen, hart van de Gelderse Poort

Millingen, hart van de Gelderse Poort

Bij Millingen ligt het prachtige natuurgebied “De Millingerwaard” waar je eindeloos kunt wandelen of fietsen. Een bezoek aan de MillingerTheetuin, de Telpost op de dijk met wisselende kunstenaars en nog veel meer. Vanuit Millingen ben je snel in “De Ooijpolder”, met talloze fietsroutes en heerlijke plekjes om te rusten of zwemmen in de Bisonbaai. Gallowayrunderen, Konikpaarden, zeldzame vogelsoorten, bevers… je kunt ze hier allemaal tegenkomen.

Tevens ligt het grote uitgestrekte Reichswald min of meer om de hoek. Hier kun je wilde zwijnen spotten, en al wandelend, fietsend of te paard het bos verkennen.
Ook kun je ‘de hoogte in’ richting Berg en Dal, de Duivelsberg en Groesbeek. Flink wat heuvels met prachtige bossen en vergezichten. Leuk om een bezoek te brengen aan een aantal wijnboerderijen in Groesbeek e.o. Of fiets op de draisine van het oude spoor tussen Kleve – Kranenburg – Groesbeek! Stadsliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Nijmegen, Arnhem of bijv. Kleve en Kranenburg in Duitsland. Hier zijn ook talloze musea te bezoeken.